Strony

niedziela, 23 marca 2014

Instamix

W dobie komputerów, smartfonów i swoistego ekshibicjonizmu idąc za duchem czasu założyłam sobie Instagram. Lwią część stanowią zdjęcia moich posiłków. Z racji tego, że miałam małą przerwę w blogowaniu chciałabym Was zainspirować kilkoma pomysłami na zdrowe posiłki i przekąski. 

Śniadanie

Kanapki z ogórkiem i serem białym, jabłko, kawa zbożowa (200ml), sok z selera naciowego, jabłka i marchewki (250ml).

Płatki owsiane z jogurtem (175g), bananem (1 szt.), wiórkami kokosowymi, cynamonem i płatkami migdałowymi.

Dwa jajka na miękko z dwoma kanapeczkami z białym serem, kiełkami i papryką. Do tego łodyga selera naciowego do pochrupania :)

Trzy kanapki pieczywa razowego słonecznikowego z jajkiem, ogórkiem i kiełkami.

II Śnadanie

Jabłko, kiwi, pomarańcza + cynamon! :)

Dwie kanapki chleba razowego ziarnistego z białym serem, ogórkiem i rukolą.

Obiad

Pierś z kurczaka ok. 200g ze świeżymi warzywami (papryka czerwona, pomidor, ogórek, awokado, kapusta pekińska, cebula) i jajkiem na twardo. Całość polana serkiem wiejskim.

Sałatka z pieczoną piersią z kurczaka (175g), ok. 50g kaszy jaglanej i świeżych warzyw (pekin, pomidor, cebulka, awokado, pomidor, cebula). Super wychodzi również z tuńczykiem z puszki :)

Pierś z kurczaka (ok. 170g) w przyprawie gyros z połową torebki ryżu basmati. Do tego surówka z ogórka, kapusty pekińskiej, tartej marchewki i reszty ryżu.

Łosoś pieczony (150g) w pietruszce i cytrynie z 400g fasolki szparagowej posypanej sezamem. Do tego 3 ziemniaki w talarkach, które zostały obgotowane "w mundurkach", a następnie upieczone w ziołach z łyżką oliwy.

  Pierś z kurczaka (200g) z połową torebki gotowanej kaszy gryczanej. Do tego surówka z sałaty lodowej, rukoli i tartej marchewki. Całość skropiona sokiem z cytryny i olejem z pestek winogron.

Podwieczorek

Granat :)

Kolacja

Sałatka z tuńczyka w kawałkach (175g) z kukurydzą, ogórkiem, kapustą pekińską i cebulą (zwykła + czerwona). Do tego kakao.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...